Izvor: RTS, 01.Maj.2023, 15:14

Екипа РТС-а нападнута у Земуну, оштећена камера

Током снимања анкете у оквиру репортаже за Београдску хронику нападнута је екипа РТС-а. Том приликом оштећена је камера. Новинар и сниматељ дали су изјаве у полицији.
Нико од чланова екипе није повређен. Чланови екипе РТС-а дали су изјаву у полицији >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и сачињена је службена белешка.

Новинар РТС-а је у полицији описао како се инцидент догодио док су у Првомајској улици у Земуну снимали репортажу поводом 1. маја.

Непознати мушкарац је током репортаже пришао и почео да вређа екипу РТС-а.
Наставио је са увредама и пошто је екипа почела да се удаљава и запретио да ће им "разбити главе" стакленом флашом којом је замахивао.
Екипа се склонила иза оближњих паркираних аутомобила, а нападач, који је насртао на сниматеља, дошао је до камере и бацио ју је на бетон.
Један од чланова екипе пришао је да помогне сниматељу, након чега се нападач удаљио.
Екипа је позвала полицију, која је убрзо дошла.
Полицијски службеници ПС Земун интензивно раде на идентификацији и проналаску починиоца напада, саопштио је МУП.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.