Izvor: RTS, 01.Maj.2023, 09:52

Лајчак: Сутрашњи састанак у Бриселу посебно важан

Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине, Мирослав Лајчак, оценио је да ће сутрашњи састанак у Бриселу, у оквиру дијалога Београда и Приштине, бити посебно важан.
Лајчак је, сумирајући на Фејсбуку протеклу недељу, навео да се на >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Економском форуму у Делфима састао са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, како би се детаљно припремио за предстојећи састанак у оквиру дијалога Београда и Приштине 2. маја, који ће, како је истакао, бити посебно важан.

Лајчак је подсетио да се у Делфима састао и са министром спољних послова Грчке Никосом Дендијасом и да га је упознао са најновијим догађајима у дијалогу, као и са специјалним изаслаником Велике Британије за Западни Балкан, лордом Стјуартом Пичом.
Лајчак је најавио да креће у посету Босни и Херцеговини, како би се састао са бројним саговорницима и из прве руке добио информације о ставовима и проблемима у тој земљи.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.