Izvor: RTS, 29.Apr.2023, 14:27

Масакр у Тексасу – убијено пет особа, међу којима и дете; нападач у бекству

Пет особа међу којима и осмогодишње дете, убијено је у пуцњави у кући у Кливленду у америчкој држави Тексас, јавио је Еј-Би-Си њуз, позивајући се на локалну полицију. Наоружани нападач је у бекству.
Пуцњава се догодила у петак после 23 часа, а полиција >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << трага за Мексиканцем у фармеркама и црној мајици, који је наводно био у алкохолисаном стању.

Према писању америчких медија, убиство се догодило у једној кући, а све жртве су пореклом из Хондураса. На лицу места, четири особе су проглашене мртвим, док је пета преминула у болници.
Најмлађа жртва имала је осам година. Две жене које су пронађене мртве телом су заштитиле двоје деце, и она су преживела. У тренутку пуцњаве у кући се налазило десет особа.
Шта је претходило пуцњави Локални шериф Грег Кејперс рекао је за медије да су убиства почињена у стилу егзекуције, односно да су сви убијени хицем у главу. 
"Колико сам ја разумео, жртве су пришле огради куће и рекле [нападачу који је пуцао у дворишту]: ‘Можеш ли да не пуцаш у дворишту? Имамо бебу која покушава да спава?’ Он је рекао ‘радићу шта хоћу у свом дворишту’", пренео је Кејперс.
То није први пут да је пуцао у свом дворишту, а полиција тврди да му је са сваким минутом све ближа.
Мештанима је поручено да не напуштају куће док је потера за нападачем у току.
Од почетка године у масовним убиствима убијено 88 људи У САД је од почетка ове године било више од 160 масовних пуцњава, а у 17 масовних убистава која су се десила до 21. априла ове године погинуло је 88 људи. 
Исти број убистава, у истом периоду, забележен је у САД једино још 2009. године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.