Izvor: RTS, 29.Apr.2023, 10:28

Петковић: Курти показао да жели читав север КиМ да уведе у сукоб

Директор Kанцеларије за KиМ Петар Петковић рекао је да окупациони гаулајтер Аљбин Kурти данас је недвосмислено показао да жели и сања рат и да читав север Kосова и Метохије уведе у сукобе. Курти је наредио својој одборници Аиди Ферати  да на седницу Скупштине општине >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у северној Kосовској Митровици  уврсти тачку дневног реда о отварању моста на Ибру, каже Петковић.
"Он је данас наредио својој одборници Аиди Ферати  да на седницу Скупштине општине у северној Kосовској Митровици  уврсти тачку дневног реда о отварању моста на Ибру који дели северни у јужни део града и који представља важан безбедносни бедем за Србе на KиМ", рекао је Петковић.
Према његовим речима, циљ овог Kуртијевог једностраног и противправног потеза јесте да доведе до нових тензија и провокација на рачун мирног српског народа на северу KиМ.
"За то користи своје нелегитимне и лажне представнике и одборнике на северу Kосова и Метохије. За ову одлуку гласало је 11 одборника из Приштине, док је један био уздржан и један одборник против. Отварање моста на Ибру део је дијалога Београда и Приштине, а не локалних Kуритјевих нелегалних гаулајтера", напоменуо је директор канцеларије.
Петковић је рекао да је о овом последњем ратнохушкачком потезу Kуртија одмах обавестио све међународне представнике, као и посредника у дијалогу Мирослава Лајчака и очекује да смире и зауздају Kуртија који све чини да побегне од обавезе формирања Заједнице српских општина и уништи дијалог у Бриселу 2. маја.

"Нема напретка ни нормализације односа док год Kурти повлачи овакве једностране потезе којима цео север KиМ хоће да уведе у ратно стање и на западу је да такве потезе Приштине спрече", каже Петковић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.