Izvor: RTS, 25.Apr.2023, 18:44

Селаковић: Шестсто милиона динара локалним самоуправама за бољу социјалну заштиту

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић потписао је уговоре са представницима 146 јединица локалних самоуправа широм Србије, којим је омогућен трансфер наменских средстава за област социјалне заштите, у укупном износу од 600 милиона >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << динара.
Селаковић је рекао да ће поменути износ побољшати функционисање система социјалне заштите на локалном нивоу, што је, како је истакао, за ресорно остаје један од кључних приоритета, јер се тиме задовољавају потребе најширег броја наших грађана, саопштило је ресорно министарство.

Истакао да је то новац који се наменски трансферише градовима и општинама за потребе одређених услуга социјалне заштите на локалном нивоу, као што су геронто-домаћице, услуге личних пратилаца, персоналних асистената.
Напомињући да су то само неке од услуга које локалне самоуправе пружају корисницима, Селаковић је објаснио да пружање одређене услуге зависи од лиценце коју нека општина има, као и могућности да одређену врсту услуге организује на својој територији.
Селаковић је након доделе уговора, навео да је са председницима градова и општина разговарао о питањима, која су, како је рекао, проблематична за спровођење великог броја прописа из делокруга надлежности ресорног министарства, и најавио наредни сусрет у мају, који ће бити организован са Сталном конференцијом градова и општина.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.