Izvor: RTS, 25.Apr.2023, 16:33

Сећање на Ацу Пуша - истакнутог спортског радника, заслужног за успон чачанке кошарке

Спортисти и грађани опростили су се на комеморацији од Александра Стефановића-Пуша који је у Чачку преминуо у 93. години. Професор физичке културе један је од најзаслужнијих за развој и успехе чачанске кошарке.

Радни век провео је у чачанској >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << гиманизији, али и другим школама и факултетима у граду. Живот је посветио кошарци, а лако је препознавао оне који су касније постали велики играћи. Захваљујући управо професору Стефановићу Радмило Мишовић је са свега 15 година постао првотимац, а његовим стопама кренули су и други. Један је од најзаслужнијих зашто за Чачак кажу да је „град кошарке" и том спорту посветио се дуже од 7 деценија. Радио је и у пензији и до последњег тренутка био активан.
"Желео свима да се нађе, значи да помогне, да да корисне савете, уживао у животу. Мислим да је од њега требало учити како се живот живи. Мислим да нам је доста тога пренео", наводи Лидија Сагић, ћерка Александра Стефановића.
На комеморацији у Градској управи од професора Аце Пуша опростили су се многи Чачани.
"Један животни саветник за све нас који смо у кошарци. И сигурно да његов допринос развоју чачанске кошарке и регионалне и шире је немерљив. Не може се описати речима", истиче Марко Ивановић, директор КК "Борац", Чачак.
"Напустила нас је заиста легенда, спортска легенда овог града”, сматра Дејан Коларевић, из СЦ "Младост", Чачак. Додаје: „Не само спортска, већ и људска громада. Човек који је био и професор и тренер и инструктор и новинар и публициста и књижевник. Али, пре свега, један добар човек који је за своје 92 године оставио много тога".
У породичној збирци остаће и признања професору са Мораве. Ту је и оно добијено од Тита као и награда за животно дело спортских новинара и Града Чачка. У новинарству је провео готово 7 деценија. Урадио је на хиљаде извештаја и репортажа за 25 редакција широм бивше Југославије.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.