Izvor: RTS, 25.Apr.2023, 12:27

Јоковић: О Косову се није одлучивало на седници црногорске владе

Потпредседник Владе Црне Горе и лидер Социјалистичке народне партије (СНП) Владимир Јоковић изјавио је да се о питању да ли Косово треба да буде примљено у Савет Европе није одлучивало на седници Владе.
Владимир Јоковић је саопштио да министри >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << из СНП-а сигурно не би гласали да Црна Гора подржи пријем Косова, да је то било када била тема на седници Владе.
Јоковић је додао да је око косовског питања најзначајнији дијалог између Београда и Приштине. "И најрационалније је да Подгорица поздрави компромис који буде резултат тог дијалога", закључио је Јоковић, како је саопштено из СНП-а.
Амбасадорка Црне Горе при Савету Европе Божидарка Крунић јуче је, на седници Комитета министара СЕ, подржала улазак Косова у Савет Европе. "Вијести" су објавиле да је она тако гласала по инструкцијама Владе.
Комитет министара Савета Европе, који има 46 држава чланица, на ванредној седници одлучио је да се захтев Приштине за чланство у Савету Европе проследи Парламентарној скупштини Савета Европе.
Зелено светло су дале 33 земље, међу којима су из региона Црна Гора, Словенија, Северна Македонија, Хрватска, Албанија.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.