Izvor: RTS, 23.Apr.2023, 14:07

Малага, ухапшени припадници путујуће српско-хрватско-италијанске банде

У јужном шпанском граду Малаги ухапшено је четворо људи под сумњом да су опљачкали или покушали да опљачкају 15 станова и да припадају путујућој хрватско-српско-италијанској банди, саопштила је шпанска полиција.
Током ускршњих празника, када многи >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << одлазе из својих станова, у Малаги је забележена серија покушаја пљачки при чему су провалници обијали браве, пренела је Хина.
Полиција је за то осумњичила две жене и два мушкарца смештене у једном хостелу.
Жене су обијале браве и улазиле у станове, а мушкарци пазили да неко притом не наиђе, навела је полиција.
Те четири неименоване особе полиција је ухапсила у хостелу и код њих пронашла алат за обијање брава, накит, новац у готовини и парфеме за које верује да су украдени.
Осумњичене особе изведене су пред истражног судију.
Шпанија је већ годинама на удару банди, које тамошња полиција често назива "породичним клановима", а чији припадници имају хрватске, српске и италијанске документе.
"Стално се премештају из једног дела земље на други и нигде не бораве дуго, што отежава њихово проналажење и привођење. У том кратком времену док су у неком граду настоје да однесу што већи плен", саопштила је полиција.
Шеф банде затим плен пребацује у земље из којих долазе, односно одакле су пореклом, додала је шпанска полиција.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.