Izvor: RTS, 20.Apr.2023, 19:21

Партија косовских Срба одустаје од учешћа на изборима на северу КиМ

Партија косовских Срба предвођена својим кандидатом за председника општине у Лепосавићу Александром Јаблановићем, одустала је од учешћа на ванредним изборима заказаним за 23. април.
Одлуку о одустајању од учешћа на изборима саопштио је Александар >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Јаблановић на конференцији за медије у Лепосавићу, наводећи као главни разлог неадекватне услове, истовремено замерајући Централној изборној комисији у Приштини да их није обезбедила у довољној мери.

Јаблановић је навео је да су одлуке ЦИК-а проблематичне јер изборе организује у контејнерима и са мањим бројем бирача него што је било раније.
“Није права клима да се изађе на изборе под пратњом полиције. Нема 18 центара али има три. То нам није саопштено када смо се пријављивали за изборе", рекао је Јаблановић, позвавши своје симпатизере и потенцијалне бираче да не излазе на изборе.
Осим Јаблановића, повлаче се и кандидати Партије косовских Срба за одборнике скупштине општине Лепосавић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.