Izvor: RTS, 19.Apr.2023, 09:32

Дачић: Помоћи ћемо Јелени Абрамовић, случај није изолован

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић изјавио је да ће Министарство спољних послова помоћи Јелени Абрамовић, мајци дечака кога је отац без њеног пристанка одвео у Швајцарску.
Ивица Дачић је за ТВ Прва рекао да ће Јелени Абрамовић Министарство >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << помоћи у оквиру конзуларних активности, као и да тај случај, нажалост, није појединачан и изолован случај.

"Пасош је код мајке, а отац је одвео дете... Заједно са полицијом и Министарством правде треба видети шта да се учини", рекао је Дачић.
Јелена Абрамовић (32) из Београда мајка је дечака који има две и по године, а који је, како она тврди, отет у петак. Малишана је преко границе одвео Јеленин супруг са којим је од 6. јануара у бракоразводној парници.
За београдске медије је рекла да су заједно живели у Швајцарској, али да су од децембра у Србији. Како тврди, отац детета је раније претио да ће га одвести у ту земљу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.