Izvor: RTS, 17.Apr.2023, 22:14

Нападнут амбасадор ЕУ у Судану

Шеф дипломатије Европске уније Жозеп Борељ саопштио је вечерас да је амбасадор ЕУ у Судану нападнут у својој резиденцији.
"Ово представља грубо кршење Бечке конфенције. Безбедност дипломата и особља је примарна одговорност суданских власти и >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << обавеза, према међународном праву", навео је Борељ на Твитеру.
Амбасадор ЕУ Ејдан О'Хара ретвитовао је на свом налогу Борељову објаву.
У Судану бесне оружани сукоби између војних јединица лојалних генералу Абделу Фатаху ал-Бурхану, шефу прелазног владајућег Сувереног савета Судана и паравојних снага за брзу подршку, које предводи генерал Мохамед Хамдан Дагало, познат као Хемедти, који је и заменик шефа Савета.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.