Izvor: RTS, 14.Apr.2023, 17:17

Окончано саслушање Божовића, чека се одлука судије о притвору

Ухапшени председник Општине Будва Мило Божовић саслушан је код судије за истрагу Вишег суда у Подгорици, који ће одлучити о предлогу Специјалног државног тужилаштва да му одреди притвор до 30 дана.
Божовићев бранилац, адвокат Мироје Јовановић, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << рекао је након саслушања да им је судија казао да ће их током дана обавестити о одлуци.
Адвокат тврди и да тужилаштво нема апсолутно ниједан доказ против ухапшеног председника Општине Будва, те да је ово покушај увреде части њега, Општине и партије којој припада.
Божовић је ухапшен по налогу СДТ-а, због оптужби да је створио криминалну организацију, а сумњиче га и да је учествовао у најмање три транспорта кокаина.
Јовановић је новинарима након саслушања у СДТ-у рекао да је Божовић "са индигнацијом одбацио оптужбе".
Из Деморкатског фронта, чији је високи функционер и Божовић, саопштили су да је посреди "политички проблем".
”Специјално полицијско одељење је лишило слободе председника општине Будва М. Б. јер постоје основи сумње да је учинио кривично дело стварање криминалне организације и три кривична дела неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога”, саопштио је специјални тужилац Вукас Радоњић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.