Izvor: RTS, 12.Apr.2023, 14:48

Протестни марш Срба због рањавања Милана Јовановића

Више стотина житеља северног дела Митровице, Звечана и других средина одржало је протестни марш магистралним путем од скретања за Бањску до Бистричког моста.
Протестним маршом су желели да скрену пажњу јавности на терор који Срби доживљавају >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << од припадника специјалних јединица полиције на северу КиМ, а поводом рањавања Милана Јовановића.

На паролама које су носили исписано је "Европо, пуцају по нама", "Овде вам није место", "Идите одавде".

Након краћег задржавања, полиција је дозволила учесницима марша да се приближе пункту где је почело потписивање петиције за повлачење свих јединица специјалне полиције са севера КиМ. Међутим, на 100 метара од пункта полиција их је зауставила, као и другу групу која је кренула из правца Лепосавића. Потписивање петиције ће се наредних дана наставити у свим српским срединама на северу КиМ.

Марина Јовановић, супруга рањеног Милана, истакла је да је њен супруг миран и поштен човек, али да је без обзира на то, на њега пуцала косовска полиција, због чега је Марина позвала на протест на Бистричком мосту.
Она је на Фејсбуку позвала све да се придруже протесту на месту где је њен супруг рањен.
"Поштен, частан, невин, а упуцан. Позивам све да се окупимо и искажемо протест 12. 4. у 14 часова на месту где је мој супруг рањен", истакла је она.
Навела је имена рањених Срба на Косову и упитала ко је следећи.
"Миљан, Милан, Стефан... Ко је следећи? Хапсе без доказа, а пуцају без разлога", додала је Јовановићева.
Протест је завршен нешто после 15 часова, када је и нормализован саобраћај.
Мисија КФОР-а осудила је инцидент у коме је Милан Јовановић рањен уз очекивање да косовске институције спроведу детаљну истрагу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.