Izvor: RTS, 11.Apr.2023, 17:08

Руководиоци "МБ Намеска" Лучани осуђени на по три године затвора због смрти два радника

Основни суд у Ивањици осудио је на казну затвора од по три године Владимира Лончаревића и Тому Стојића, руководиоце фабрике "МБ Намеска" у Лучанима, као одговорне за смрт радника фабрике Миломира Миливојевића и Милојка Игњатовића, који су страдали у експлозији >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 2017. године.
Они су осуђени због кривичног дела тешко кривично дело против опште сигурности.
Ова пресуда је донета после изношења завршних речи, а суд је оценио да је завршен један сложен поступак у коме су изведени бројни докази.
Приликом изрицања пресуде суд је, како су навели, посебно имао у виду да су страдала два радника, као и да је то околност која је утицала на висину изречене казне
"Ова пресуда је толико преблага, да не кажем мизерна, минорна. Да ли је могуће да живот мог сина, момка који је тек требало да живи, пун снаге и енергије, од 25 година и Милојка Игњатовића буде три године", поручује Милован Миливојевић, отац настрадалог Миломира.
И Боривоје Боровић, адвокат породице Миливојевић, каже да је казна преблага.
"Ради се о смрти двојице људи и суд је то могао да процењује да неки мало другачији начин имајући у виду и чињеницу колико је пропатила родбина, а имајући у виду и чињеницу да су ови људи радили у истој фирми у којој је до сада животе изгубило 20 запослених", додаје Боровић.
Овим је првостепени поступак пред Основним судом у Ивањици окончан, а уколико буде жалби о даљем поступку одлучиваће Виши суд.
Против првоптуженог Радоша Миловановића, који је преминуо крајем априла прошле године, поступак је обустављен и настављен против Лончаревића, руководиоца погона Ракетна горива, у коме се догодила трагедија, и Стојића, руководиоца сектора Безбедност и заштита на раду.
У експлозији у погону наменске фабрике у Лучанима, 14. јула 2017. године, радник Милојко Игњатовић преминуо је на лицу места, а његов колега Миломир Миливојевић задобио је тешке повреде од којих је преминуо након две недеље на Војномедицинској академији у Београду.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.