Izvor: RTS, 11.Apr.2023, 07:18

"Стандард енд Пурс" потврдио кредитни рејтинг Србије на нивоу ББ+

Агенција "Стандард енд Пурс" потврдила је кредитни рејтинг Србије на нивоу ББ+, упркос и даље израженим међународним ризицима и последицама геополитичких дешавања по глобалну економију.
Истовремено, потврђени су и стабилни изгледи за даље повећање >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << рејтинга, саопштено је из Министарства финансија.

Потврда кредитног рејтинга, у актуелним условима неизвесности у међународном окружењу, доказ је да се Влада Србије одговорно суочава са изазовима, наводи се у саопштењу Министарства.
Кредитни рејтинг Србије могао би да буде побољшан уколико би се раст српске привреде убрзао изнад очекивања, а негативне последице геополитичке неизвесности задржале под контролом, наводи агенција "Стандард енд Пурс".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.