Izvor: RTS, 10.Apr.2023, 18:15

Сви рудари извучени из јаме рудника"Трепча Југ"

Свих 40 рудара спасено је из рудника "Трепча Југ". Управо је завршено вађење рудара, сви рудари су изашли и срећом су доброг здравља, забринути су због дугог времена које су тамо провели, рекао је председник Синдиката рудара "Трепче Југ" Ибрахим Јонузи. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Како је председник Синдиката рекао, лифт нису успели да поправе али су нашли алтернативу за извлачење рудара. Због старости лифта квар је за сада непоправљив. 
Због квара на струји, око четрдесет рудара је било заглављено више од 17 сати у руднику Трепча. Најпре је извучено десетак рудара, а затим и осталих 30.
"Трепча Југ" је једно од два предузећа на југу Косовске Митровице и запошљава искључиво Албанце.
Постоји и "Трепча Север" у којем су запослени Срби.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.