Izvor: RTS, 10.Apr.2023, 07:55

Четири тела пронађена у рушевинама зграде у Марсељу, ватра омета потрагу

Четири тела пронађена су у рушевинама зграде која се у недељу срушила у Марсељу након велике експлозије, саопштиле су француске власти, док спасиоци покушавају да дођу до још најмање четири особа за које се још не зна где су.
Тела настрадалих су >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << пронађена дан након што је снажна експлозија у француском граду Марсељу срушила четвороспратну зграду и оштетила неколико околних објеката, од којих се још један урушио касније током дана.

"Откриће четири тела је језиво, тешко и драматично", рекао је новинарима француски министар за стамбена питања Оливије Клајн у Марсељу, уз напомену да је улога владе да подржи жртве, њихове породице и грађане који су евакуисани из својих домова.
Ватрогасци су саопштили да ће извлачење тела потрајати с обзиром на тешкоће са којима се срећу на терену, након чега ће правосудни органи идентификовати жртве.
Спасиоци настављају потрагу, али упорна ватра која тиња испод рушевина омета њихов рад и спречава ангажовање паса трагача.
Више од 100 ватрогасаца борило се са пожаром у рушевинама зграде, за коју се верује да је имала по један стан на сваком спрату.
Локални тужилац Доминик Лоренс рекао је новинарима у недељу да осморо људи није одговорило на телефонске позиве и да се за њима трага.
Сумња се да је узрок експлозије цурење гаса Лакше је повређено пет особа из зграда у близини објекта који се урушио након снажне експлозије, али нису животно угрожени.

Скоро 200 становника је евакуисано из околине урушених зграда, а у суседном округу је отворен центар за помоћ људима који траже нестале чланове породице или вољене.
Узрок експлозије још није познат, али истражитељи испитују могућност да је последица цурења гаса. Неколико очевидаца је потврдило да су у ваздуху осетили јак мирис гаса.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.