Izvor: RTS, 08.Apr.2023, 23:27

Папа Фрања: Ускрснимо у нови живот

Папа Фрања предводио је традиционално ускршње бдење у пуној Базилици Светог Петра. 
Папа Фрања је у својој беседи истакао да су жене које су кренуле да посете Исусов гроб и затекле га празног, доживеле невероватно искуство које је означило прелаз >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << од огромне туге због Исусове смрти до потпуног чуђења због Господњег васкрсења.
"А ово путовање од туге до неописиве радости је једно на које смо сви позвани", поручио је папа.
Понекад можемо бити преплављени тугом, навео је папа, када садашњост видимо само "у виду разочарања, горчине или ужаса, верујући да се ништа не може променити".
Истакао је и да понекад можемо наш први сусрет вере са Господом да схватимо као нешто што припада прошлости и што је мање релевантно у данашњем тешком свету обележеном мраком, ратом, равнодушношћу и неизвесном будућношћу. Ово разочарање, приметио је папа, може довести до тога да извор наде пресуши у нама.
"Повремено се можемо осећати уморно од наше свакодневне рутине, уморни од преузимања ризика у хладном, тешком свету у коме се чини да само паметни и јаки напредују. У другим случајевима, можемо се осећати беспомоћно и обесхрабрено пред силом зла", рекао је поглавар Римокатоличке цркве.
Како је додао, ускрснуће Господње нас мотивише да идемо напред у нади и радости, нагласио је папа, да "померимо камен са гробова у које често затварамо своју наду" са пуним поверењем у будућност пошто је Исус васкрсао и "променио правац историје".
"Драга браћо и сестре, пођимо за Исусом у Галилеју, сретнимо га и поклонимо му се тамо где чека сваког од нас. Оживимо лепоту тог тренутка када смо схватили да је жив и учинили смо га Господаром наших живота...Ускрснимо у нови живот", навео је папа у поруци верницима.
Током бдења, папа је крстио осам верника из Албаније, САД, Нигерије, Италије и Венецуеле.
Очекује се да ће се у недељу десетине хиљада верника придружити папи на Тргу Светог Петра на ускршњој миси на крају Страсне недеље.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.