Izvor: RTS, 08.Apr.2023, 19:23

Патријарх Порфирије честитао Ускрс верницима који славе по западном обичају

Патријарх српски Порфирије честитао је свим верницима који сутра славе празник Васкрсења Христовог.
Поглавар Српске православне цркве у васкршњој честитци пожелео је да "радост наступајућег Васкрса испуни душу и срце сваког хришћанина", саопштено >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је из СПЦ.

"Kако сведочи Свети јеванђелист Лука, апостоли Лука и Kлеопа усхићено хитају за Јерусалим како би поделили са једанаесторицом и другим ученицима Христовим оно што доживеше на путу за Емаус. У Јерусалиму их дочекују ништа мање усхићени они који због страха од Јудејаца (Јн 20,19) беху на скриовитим местима, са речима заиста устаде Господ, и јави се Симону (Лк 2,34)", наводи се у честитки.
Патријарх Порфирије даље поручује: "Шта преостаје нама, деци овог века, осим да са истим одушевљењем сведочимо оно што посведочише апостоли, а после њих сва хришћанска поколења: Господ наш Исус Христос васкрсе из мртвих ради нас и ради нашега спасења". 
"Нека радост наступајућег Васкрса испуни душу и срце сваког хришћанина и да широм пролећем окупане Божје творевине громко одјекну речи празничног поздрава: Христос васкрсе – Ваистину васкрсе!", истакао је Патријарх.
Честитао је празник Папи римском Фрањи, Архиепископу кентерберијском Јустину Велбију, Апостолском нунцију надбискупу надбискуп Санту Ганђемију, Надбискупу београдском и председнику Међународне бискупске конференције Светог Ћирила и Методија Ладиславу Немет, Надбискупском коадјутору загребачком и председнику Хрватске бискупске конференције Дражену Кутлеши, Надбискупу љубљанском Станиславу Зореу, бискупима и великодостојницима цркава реформације и свој браћи и сестрама који сутра славе "Празник над празницима".
Ускрс су верницима честитали и шеф српске дипломатије Ивица Дачић, министарка правде Маја Поповић, министар просвете Бранко Ружић, министар за бригу о селу Милан Кркобабић, министар за људска и мањинска права Томислав Жигманов.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.