Izvor: RTS, 21.Mar.2023, 22:27

РГЗ: Исправно поступљено у случају уписа права Позоришта "Бошко Буха"

Републички геодетски завод (РГЗ) саопштава да грешке у катастру у вези са позориштем "Бошко Буха" није било, као и да су све промене носиоца права извршене на основу достављених подобних исправа.
У саопштењу РГЗ-а наводи се да је пословни простор >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << површине 530 квадратних метара, који се налази у приземљу стамбено-пословне зграде на адреси Трг Републике 3, уписан у катастар непокретности као јавна својина Града Београда с правом коришења општине Стари град у уделу од 30023/53000 и као својина предузећа "Boutique 1" из Крушевца у уделу од 22977/53000.
РГЗ истиче да је власништво над наведеном некретнином уписано на темељу достављених исправа у складу са законом.
"Упис фирме ‘Рубин’ из Крушевца извршен је на основу пресуде Привредног суда у Београду од 27. априла 2016. године и пресуде Привредног апелационог суда од 11. јануара 2017. године, којом је утврђено да је ‘Рубин’ власник предметног пословног простора у идеалном делу од 22977/53000", напомиње се у саопштењу.
Додаје се да је упис предузећа "Boutique 1" из Крушевца, уместо до сада уписане фирме "Рубин" из Крушевца, извршен решењем СКН Стари град од 20. децембра 2021. године на основу одлуке о оснивању друштва с ограниченом одговорношћу, коју је потврдио јавни бележник Миодраг Ђукановић 9. новембра 2015. године и решења Агенције за привредне регистре од 12. новембра 2015. године.
Решење СКН Стари град послато је странкама у поступку и на њега није било жалбе.
После информације да се планира да позориште "Бошко Буха“ добије нову адресу, у згради некадашње поште на Савском тргу, запослени су јуче одржали конференцију за новинаре и изнели своје примедбе.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.