Izvor: RTS, 18.Mar.2023, 15:19

Трамп очекује да ће бити ухапшен у уторак, позива на протесте

Бивши председник САД Доналд Трамп изјавио је да очекује да ће бити ухапшен у уторак, на основу истраге коју води окружни тужилац Менхетна, и позива на протесте.
У објави на друштвеним мрежама Трамп је, мислећи на себе, рекао да ће "водећи републикански >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << кандидат и бивши председник Сједињених Држава бити ухапшен у уторак следеће недеље“.

"Протестујте, вратите нашу нацију“, написао је.
Иако Трамп није понудио детаље о томе зашто очекује да ће бити оптужен, његов правни тим је очекивао да ће се то ускоро догодити и припрема се за следеће кораке.
Трамп се приватно жалио да верује да ће бити оптужен само зато што мисли да га окружни тужилац Менхетна Алвин Браг "мрзи", тврди извор упознат са оним што је Трамп рекао.
Неки од Трампових саветника су га приватно позвали да не позива на протесте, забринути због оптике масовних протеста на улицама Менхетна који измичу контроли или подсећају на упад на амерички Капитол 6. јануара 2021.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.