Izvor: RTS, 24.Jun.2024, 06:05

Кијев: Напади на Одесу и Покровск; ЕУ усвојила нови пакет санкција против Русије

Рат у Украјини – 852. дан. Руске снаге гранатирале су градове Одесу и Покровск, саопштавају украјински званичници. Европска унија усвојила је 14. пакет санкција против Русије. Са друге стране, руско министарство одбране саопштило је да су САД одговорне за јучерашњи >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << смртоносан украјински напад на Севастопољ, у којем су страдале четири особе, а више од 120 њих је повређено.
Најмање четири особе су страдале, укључујући двоје деца, а око 120 њих је повређено у украјинском нападу пројектилима америчке производње ATACMS на Севастопољ, тврде руски званичници.
Министарство одбране Русије је, такође, саопштило да су САД, које су Украјини испоручиле ракете, одговорне за напад и страдање цивила у граду на полуострву Крим, где се данас обележава дан жалости.
Руски председник Владимир Путин је, у међувремену, изјавио да Русија може да се ослони само на сопствену војну технику, као и да се са тим успешно носи. 
Са друге стране, украјински председник Володимир Зеленски рекао је да његова земља може да заустави Русију, али једино на њиховој територији што је, према његовим речима, праведно.
Шеф украјинске обавештајне службе Кирил Буданов, истовремено, поручио је да Русија неће осетити последице рата све док су борбе локализоване у Украјини, као и да се сукоб зато мора пренети на руску територију.
За то време, Би-Би-Си јавља да се ваздухопловна база "Михаил Когалничану" Румунији спрема да постане највећа ваздухопловна база НАТО у Европи, већа и од "Рамштајна" у Немачкој.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.