Izvor: RTS, 24.Jun.2024, 06:13

Почињу пријемни испити на Универзитету у Београду

Први уписни рок на факултетима Универзитета у Београду почиње данас пријемним испитима које ће будући студенти полагати до петка. Пријемни испити на универзитетима у Новом Саду, Нишу и Крагујевцу почеће у среду.
Објављивање резултата биће најкасније >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << до 1. јула на прелиминарној ранг-листи, а објављивање коначних биће најкасније до 8. јула.
Упис ће бити реализован од 8. до 12. ју­ла, након објављивања коначне ранг-листе Универзитета, а према распореду мора бити завршен 12. јула.
Универзитет у Београду конкурсом предвиђа да се редослед кандидата за упис у прву годину студијског програма утврђује на основу општег успеха постигнутог у средњошколском образовању и резултата постигнутих на пријемном испиту.  Kандидат за упис може да оствари највише 100 бодова.
Судећи по пријавама, највеће интересовање је за смер психологије на Филозофском факултету у Београду где за једно место конкурише пет кандидата.
Велико заинтересованост свршених средњошколаца влада и за Грађевински и Електротехнички факултет, за Факултет организационих наука, али и за стоматологију, фармацију, микробиологију и физиологију.
На београдском универзитету има места за 15.283 бруцоша. Две трећине су буџетска. Будуће академце чека 107 програма на 31 факултету. Зато професори саветују студенте да се добро информишу и процене који им студијски програми одговарају.
Проф. дрВладан Ђокић, ректор Универзитета у Београду, каже да ће се успех из средње школе и са пријемног испита бодовати исто као и претходних година.
На универзитетима у Новом Саду, Нишу и Крагујевцу полагање пријемних испита почиње у среду, а у зависности од факултета, трајаће до прве половине јула.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.