Izvor: RTS, 21.Jun.2024, 10:18

Угашен велики пожар у Шиду, ухапшени власник и радник фабрике боја

Угашен је велики пожар који је јуче избио у фабрици за производњу боја у којој је један радник настрадао, а једна особа је задржана на болничком лечењу. Полиција ухапсила власника и радника фабрике.
Полиција у Шиду ухапсила је власника фабрике >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Евро југ" и запосленог у истој фабрици због сумње да су извршили кривично дело тешка дела против опште сигурности у вези кривичног дела изазивање опште опасности, саопштила је  ПУ Сремска Митровица. 

Сумња се да је приликом извршења ових кривичних дела дошло до пожара у којем је живот изгубио 41-годишњи радник фабрике. 
По налогу Основног јавног тужилаштва у Сремској Митровици, осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова у ком року ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужилаштву.
У митровачку Општу болницу су превезена 22 радника који су се нагутали дима.
Сви су лекарски збринути а један пацијент је задржан на болничком лечењу.
Ватрогасне и полицијске екипе и даље дежурају у дворишту фабрике “Евројуг”.
Покрајинска инспекција за заштиту животне средине хитно је предузела мере прикупљања и размене информација са надлежнима.
У саопштењи Покрајинске владе наводи да се да покрајинска инспекција координирано ради на предузимању мера, у сарадњи са Републичком инспекцијом за заштиту животне средине и другим локалним инспекцијским службама.
У складу са надлежностима Покрајинске инспекције за заштиту животне средине, покрајински инспектори тренутно поступају на терену у сарадњи са полицијским службеницима и по налозима надлежног јавног тужилаштва.
"Тренутно се процењују евентуалне последице по животну средину од стране надлежних институција и утврђује законитост деловања у области заштите животне средине", наводи се у саопштењу.
Подсећамо, јуче су еколошки стручњаци послали апел грађанима Шида да не излазе уз својих домова, али од јутрос је све нормализовано.
Истрага о узроцима пожара је у току.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.