Izvor: RTS, 20.Apr.2024, 06:01

Зеленски: Потребни нам "патриоти", Израел није морао сам да се сналази; Орбан: Запад је на корак од слања трупа у Украјину

Рат у Украјини – 787. дан. У НАТО-у је постигнут договор о слању система ПВО у Украјину. Володимир Зеленски поручује да је Украјини потребно минимум седам система "патриот" и истакао да Израел није био препуштен да се сам сналази током масовног иранског ваздушног >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << напада у суботу. Током јучерашњег дана забележени напади на регион Одесе, Дњепропетровску област, Криви Рог. Оборени дронови изнад Белгорода.
Украјински званичници саопштили су да су најмање две особе страдале у руском ракетном нападу на град Дњепар, а ракетиран је и град Криви Рог. У нападу на Одеску област оштећена је лучка инфраструктура.
Војска Украјине, такође, тврди да је оборила руски бомбардер, док руско Министарство наводи да се војни авион срушио услед техничког квара.
Губернатор Вјачеслав Глатков изјавио је да је 25 ваздушних циљева пресретнуто изнад Белгородске области.
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг је после састанка са украјинским председником Володимиром Зеленским саопштио да су се НАТО савезници договорили да обезбеде додатни системи противваздушне одбране за Кијев. Зеленски је рекао да је Украјини потребно минимум седам система "патриот" и истакао да Израел није био препуштен да се сам сналази током масовног иранског ваздушног напада у суботу.
Руски министар спољних послова Сергеј Лавров поручио је да Русија у случају поновног покретања преговора са Украјином неће обустављати борбена дејства. "Потпуно смо уверени да је потребно да наставимо специјалну војну операцију", рекао је Лавров.
У петак се огласио и мађарски премијер Виктор Орбан. Указао је да је Запад на корак од слања трупа у Украјину, као и да у Бриселу влада проратна већина.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.