Izvor: RTS, 13.Apr.2024, 14:45

Кијев тврди да Руси нису заузели Богдановку; Трамп: Помоћ Украјини на кредит, а не на поклон

Рат у Украјини – 780. дан. Москва је саопштила да су руске снаге ослободиле село Первомајско код Авдејевке. Кијев тврди да није тачно да су Руси заузели Богдановку у Бахмутском округу и да се борбе настављају. Главнокомандујући украјинске војске Олександр Сирски >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << најављује оштру ескалацију на Источном фронту. Бивши амерички председник Доналд Трамп јасно je ставио до знања да се не противи одобравању помоћи Украјини, али у виду кредита, а не као поклон.
Рат у Украјини ушао је у 780. дан. Преговори са Кијевом на основу Истанбулског споразума из 2022. године могу бити могући само у формату дијалога, рекао је новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Неименовани високи амерички званичници су за Ројтерс рекли да Кина подржава руске напоре у рату у Украјини уз тврдње да Пекинг помаже Москви у највећем проширењу војске од совјетског доба, обезбеђујући дронове, технологију за пројектиле и сателитске снимке.
Три особе су повређене у ваздушном нападу на цивилну инфраструктуру и стамбене објекте у граду Суми, саопштиле су локалне власти.
Две особе су повређене када се украјински дрон срушио на управну зграду "Гаспрома" у Белгороду, саопштио је губернатор Белгородске области Вјачеслав Глатков.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.