Izvor: RTS, 11.Apr.2024, 19:54

Вучић: Од УН тражићу да добро размотре све процедуре; Додик: Геноцид у Сребреници се није десио

Одржан састанак државног врха Србије са Милорадом Додиком, Жељком Цвијановић и Ненадом Стевандићем. Разговарао сам са председавајућим ГС УН, у понедељак ћу послати специјалног изасланика са писмом и тражити да размотре кршење свих процедура, јер је обавеза СБ >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да се бави питањем БиХ у складу са Повељом УН, рекао је Вучић. Председник РС Милорад Додик рекао је да није било геноцида у Сребреници, додајући да је геноцид "измишљена форма" која служи покушајима да се "сатанизује читав српски народ". Гласање о Сребреници планира се за 2. мај.
Председник Србије Александар Вучић, председница Скупштине Ана Брнабић и министар спољних послова Ивица Дачић разговарали су са председником РС Милорадом Додиком, српским чланом Председништва БиХ Жељком Цвијановић и председником Народне скупштине РС Ненадом Стевандићем у Вили Мир.
Теме разговора биле су, осим односа Српске и Србије, и најављена седница Генералне скупштине УН на којој ће се расправљати о Резолуцији о Сребреници.
Разговарало се и о организацији предстојећег Васкршњег сабора Србије и Републике Српске.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.