Izvor: RTS, 31.Mar.2024, 11:36

Вучић: Изнад Ваљева јуче је летео балон или шијунски дрон, следећи пут ћемо га срушити

Председник Александар Вучић рекао је током обиласка јединица РВ и ПВО на аеродрому "Пуковник-пилот Миленко Павловић" у Батајници да би други пут требало срушити летелице које се нађу у нашем ваздушном простору као што је јуче био случај.
Председник >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић обилази јединице Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране на аеродрому "Пуковник-пилот Миленко Павловић" у Батајници.

Током обиласка, Вучић рекао је да би други пут требало срушити летелице које се нађу у нашем ваздушном простору, као што је јуче био случај и деловати на њих противваздушним оклопним оружјем. 
"Оно јуче је био балон или велики шпијунски дрон? Брзо је напустио простор. Следећи пут по томе ће ПВО дејствовати и срушити, па да утврдимо чије је", рекао је Вучић. 
Јуче је изнад Ваљева откривена непозната летелица због чега је био подигнут дежурни пар ловачких авиона "миг 29".
На питање да ли ће са француским председником Емануелом Макроном, са којим ускоро треба да се састане, разговарати о набавци борбених авиона "рафал", рекао да ће између осталог и о томе бити речи, али да то, неће бити најважнија тема. 
"Ми ћемо свакако ићи у набавку, уколико будемо могли да набавимо 'рафале', набавићемо, ако не будемо набавили 'рафале', набавићемо негде нешто друго. Али ми морамо да водимо рачуна о једној ствари, а то је однос у региону... Ми морамо да будемо као једина војна неутрална земља значајно јачи, да бисмо ту своју неутралност и своју слободу могли да сачувамо", рекао је Вучић.

У обиласку аеродрома у Батајници су и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић, као и председница Народне скупштине Ана Брнабић и министар финансија Синиша Мали и председник РС Милорад Додик.
Том приликом биће представљено више типова летелица Ратног ваздухопловства као што су теретни авион Ц-95, хелкикоптери Х-145 и Ми-17, као и авиони "ласта" и Г-4.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.