Izvor: RTS, 15.Mar.2024, 13:20

Орбан поручио Мађарима: Морамо да заузмемо Брисел, желе да нас натерају у рат

Ако желимо да сачувамо слободу и суверенитет, морамо да заузмемо Брисел, поручио је мађарски премијер Виктор Орбан на свечаности у Будимпешти поводом 15. марта, националног празника те земље којим се прославља борба мађарског народа за слободу и независност 1848. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << године.
Виктор Орбан је, у говору на свечаности поводом прославе борбе мађарског народа за слободу и независност, истакао да ће направити промене у Бриселу и да Мађарска у томе није сама.
Мађарски премијер је нагласио да Мађарска не прихвата то што се, како каже, “Брисел окренуо против људи, да гура децу у дужничко ропство и води људе у рат”.
"Желе да нас натерају у рат, желе да нам мигранте окаче о врат и да преваспитају нашу децу. Али ми нећемо да идемо у рат, нећемо пустити мигранте у Мађарску и не дамо нашу децу. То је јасно као дан. Мађарска је слободна и суверена земља и то ће и остати", рекао је Виктор Орбан.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.