Izvor: RTS, 15.Mar.2024, 11:59

Малолетник из Билеће ухапшен због сумње за покушај тероризма

Малолетник из Билеће ухапшен је због сумње да је починио кривично дело тероризам у покушају, рекао је на конференцији за новинаре Синиша Лакета, начелник ПУ Требиње.
Синиша Лакета, начелник ПУ Требиње истакао је да су полицијски службеници дошли >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << до оперативних сазнања да једно или више лица, припремају терористички акт на средњу школу која се налази на подручју града Требиња.
"Одмах по сазнању, обавештено је посебно Одељење за сузбијање корупције, организованог криминалитета и најтежег облика привредног криминалитета под чијим надзором су спроведене одређене истражне радње. Радње које су спроведене довеле су нас до лица из Билеће за које се сумњичи да је починило наведено кривично дело", рекао је Лакета.
Лице је лишено слободе синоћ у 19 часова и предато је у даље поступање надређеном тужилаштву.
ПУ Требиње: Безбедно је, али многи родитељи нису пустили децу у школу Након хапшења малолетника из Билеће због сумње да је починио кривично дело тероризма у покушају, бројни родитељи из Требиња јутрос нису послали децу у школу.
Из Полицијске управе Требиње кажу да је ситуација у граду потпуно безбедна, а да ће се званично обратити јавности током јутра, са више информација о овом догађају и поводу за оваква нагађања.
Иако је приметан повећан изостанак ученика, настава у свим школама одвија се редовно.
Председник Актива основних школа Милорад Надаждин рекао је да је приметан већи изостанак деце у школама у Полицама и Бреговима, док су у школу у Горици на наставу дошли углавном сви ученици.
"Ситуација је потпуно под контролом, настава се одвија редовно", навео је Надаждин за локални портал Требињелајв.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.