Izvor: RTS, 15.Mar.2024, 08:56

Вучић: Предложио сам седам важних ствари; Зедер: Подржаћемо "Експо 2027“ у Београду

Председник Александар Вучић је после састанка са председником баварске владе Маркусом Зедером поручио да је сарадња са том немачком покрајином веома важна и да само њене компаније у Србији запошљавају 25.000 људи. Предложио је седам важних ствари у којима могу да >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << сарађују. Зедер: Желимо Србију у ЕУ, важно да буде јак и добар партнер. Председнику Владе Баварске уручен Орден Републике Србије на ленти.
Председник Вучић и Зедер разговарали су у четири ока, након чега је одржан пленарни састанак делегација Србије и Баварске.
Вучић је Маркусу Зедеру уручио Орден Републике Србије на ленти.
Вучић је посету Зедера Србији најавио средином фебруара на Минхенској безбедносној конференцији.
Тада је истакао да Србија има трговинску размену са Баварском већу од милијарду и 500 милиона евра, као и да Баварска чини 20 посто наше укупне размене са Немачком.
Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж изјавио је да је посета Зедера веома важна јер је Баварска стратешки економски и политички партнер Србије.
Истакао је да Србија од свих 16 покрајина у Немачкој са Баварском има највећу робну размену и додао да су неки од највећих инвеститора код нас управо из Баварске, попут Сименса, Милбауера, Бросеа и других.
Како је рекао, Србија и Баварска имају робну размену вредну око 1,5 милијарди евра, а извоз Србије у Баварску је 870,75 милиона евра.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.