Izvor: RTS, 14.Mar.2024, 14:52

Вафа: ИДФ пуцале на цивиле док су чекали помоћ; САД спремне да уведу санкције за насеља на Западној обали

Рат Израела и Хамаса – 160. дан. У израелским нападима широм Појаса Газе током ноћи и јутра погинуло је и рањено више Палестинаца, саопштило је Министарство здравља у Гази. ИДФ тврде да је међу петоро убијених у јучерашњем удару на центар за дистрибуцију хране Агенције >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << УН за палестинске избеглице у Рафи и командант Хамаса. Амерички државни секретар Ентони Блинкен каже да САД неће подржати израелску инвазију на Рафу без "јасног плана за заштиту палестинских цивила". Вашингтон је спреман да уведе санкције за два насеља на Западној обали, пише "Аксиос".
Пет особа je убијено а 22 су повређене у ваздушном нападу на центар за дистрибуцију хране Агенције УН за палестинске избеглице (УНРВА) у Рафи на југу Газе, саопштиле су тамошње власти.
Израелске одбрамбене снаге одговарају да је у удару убијен командант Хамаса за кога тврде да је и био мета.
Име Мухамед Абдел-Халим Абу Хасна налази се на листи пет смртних случајева у нападу, коју су дали здравствени званичници Газе.
Брод организације "Опен Армс" под шпанском заставом, који у уторак испловио са Кипра требало би у четвртак ујутру стигне у Газу. Брод вуче баржу са до 200 тона воде, хране и лекова.
Са друге стране, Хамас оцењује ту помоћ "преспором и неадекватном" истичући да товар брода не надмашује количну коју може да понесе један или два камиона.
Грчки војни брод оборио је два дрона изнад Црвеног мора у мисији Европске уније "Аспидес" која пружа заштиту трговачким бродовима од напада јеменских Хута.
Војска САД саопштила је да је оборила ракету испаљену на амерички разарач у Црвеном мору из зоне под контролом Хута.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.