Izvor: RTS, 14.Mar.2024, 10:18

Ким Џонг УН из тенка предводио нове севернокорејске војне вежбе

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун управљао је новим тенком који је назвао "најмоћнијим на свету", током војне вежбе која је одговор Пјонгјанга на јужнокорејско-америчке војне маневре, преноси АП.
Војна вежба севернокорејске војске осмишљена је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << са циљем провере борбене способности оклопних јединица и укључивала је нови тенк који је Ким назвао "најмоћнијим на свету", известила је севернокорејска централна новинска агенција КЦНА.
Током вежбе, оклопне јединице су се кретале у разним симулираним тешким борбеним околностима и гађали мете, а Ким је управљао јединим од тенкова новог типа, а потом је надгледао вежбе гађања артиљерије.
Министарство одбране Северне Кореје раније је обећало да ће спровести "одговорне војне активности" као реакцију на 11-дневне војне вежбе Сеула и Вашингтона у Јужној Кореји које се данас завршавају.
У овогодишњим здруженим америчко-јужнокорејски војним маневрима на југу Јужне Кореје ангажовано је двоструко више снага у односу на прошлогодишње вежбе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.