Izvor: RTS, 14.Mar.2024, 10:15

Вафа: ИДФ пуцале на цивиле док су чекали помоћ; Блинкен: Не подржавамо инвазију на Рафу без плана за избеглице

Рат Израела и Хамаса – 160. дан. У израелским нападима широм Појаса Газе током ноћи и јутра погинуло је и рањено више Палестинаца, саопштило је Министарство здравља у Гази. ИДФ тврде да је међу петоро убијених у јучерашњем удару на центар за дистрибуцију хране Агенције >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << УН за палестинске избеглице у Рафи и командант Хамаса. Амерички државни секретар Ентони Блинкен каже да САД неће подржати израелску инвазију на Рафу без "јасног плана за заштиту палестинских цивила".
Пет особа je убијено а 22 су повређене у ваздушном нападу на центар за дистрибуцију хране Агенције УН за палестинске избеглице (УНРВА) у Рафи на југу Газе, саопштиле су тамошње власти.
Израелске одбрамбене снаге одговарају да је у удару убијен командант Хамаса за кога тврде да је и био мета.
Име Мухамед Абдел-Халим Абу Хасна налази се на листи пет смртних случајева у нападу, коју су дали здравствени званичници Газе.
Брод организације "Опен Армс" под шпанском заставом, који у уторак испловио са Кипра требало би у четвртак ујутру стигне у Газу. Брод вуче баржу са до 200 тона воде, хране и лекова.
Са друге стране, Хамас оцењује ту помоћ "преспором и неадекватном" истичући да товар брода не надмашује количну коју може да понесе један или два камиона.
Грчки војни брод оборио је два дрона изнад Црвеног мора у мисији Европске уније "Аспидес" која пружа заштиту трговачким бродовима од напада јеменских Хута.
Војска САД саопштила је да је оборила ракету испаљену на амерички разарач у Црвеном мору из зоне под контролом Хута.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.