Izvor: RTS, 13.Mar.2024, 13:38

Вучић: Односи Србије и Француске достигли изузетан ниво, важно стратешко партнерство

Председник Србије Александар Вучић истакао је после разговора са директором за континенталну Европу Министарства спољних послова Француске Брисом Рокфејом да су односи две земље достигли изузетан ниво, а да је стратешко партнерство са Француском од изузетног >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << значаја.
"Са задовљством сам пожелео добродошлицу господину (Брис) Рокфеју са којим сам разменио мишљење о динамици политичког дијалога Србије и Француске, билатералној сарадњи у свим областима од обостраног интереса, питању Косова и Метохије, као и о актуелним геополитичким дешавањима", написао је Вучић на Интаграму.

Како је истакао, стратешко партнерство са Републиком Француском је од изузетног значаја.
"Наши свеукупни односи су достигли изутетан ниво, делом и због редовног дијалога са председником Емануелном Макроном, коме сам, још једном захвалио на личном ангажману, како у процесу нормализације односа Београда и Приштине, тако и на европском путу Србије", рекао је Вучић.
Вучић је рекао да су констатовали и да се економска сарадња две земље последњих година интезивно развија и почиње да сустиже одличне политичке односе које већ имамо. Састанаку су присустовали и директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић и амбасадор Француске у Србији Пјер Кошар.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.