Izvor: RTS, 12.Mar.2024, 20:28

Брнабић: Активисткиње СНС-а нападнуте на улици; Свиће: Тражили адресе за фантомске бираче

Потпредседница Главног одбора СНС Ана Брнабић изјавила је да су у протекла три дана нападнуте две активисткиње СНС на улици, док су, истиче, обављале станачке активности. Напали су их “они који тврде да се боре за Србију против насиља“, каже Брнабић. Организована >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << група младих "Свиће" објавила је снимак на којем њени активисти иду за двема особама, за које тврде да пописују адресе на којима се могу пријавити фантомски бирачи за предстојеће београдске изборе.
Ана Брнабић је, на прес-конференцији у просторијама СНС-а, рекла да су у протекла три дана две чланице Српске напредне странке нападнуте на улици - једна док је обављала страначке активности, а друга носила страначка обележја.
Истиче да су Јелена Милосављевић и Славица Вујачић "нападнуте од стране оних који свакодневно тврде да се боре против насиља за бољу, лепшу, ненасилну, толерантну Србију".
Брнабић тврди да су до атмосфере у којој је, како каже, постало нормално да се жене на улици нападају, прате, снимају, малтретирају и да им се прети, довели, како наводи, “самозвана елита“, “друштвена елита окупљена око Прогласа“, “политичка самозвана елита окупљена око Србије против насиља“, као и “медијска самозвана елита“ окупљена око појединих медија.
Оцењује и да је до овакве атмосфере дошло јер, како каже, нико из опозиције и тих медија никада није осудио претње упућене председнику Србије, његовој породици и члановима владе.
Активисткиња Славица Вујачић, за коју је Брнабић навела да је била нападнута на Теразијама, рекла је да не зна зашто је нападнута, али да претпоставља да је то због ранца на коме је писало "Александар Вучић - Предаја није опција".
Јелена Милосављевић је рекла да се напад на њу догодио у недељу на Бановом брду.
"У недељу како смо изашли из зграде, два момка су почели да нас провоцирају, вређају. Кроз Пожешку улицу су нас пратили, и узнемиравали све пролазнике. Притом су водили пса са собом, којем је константно затезан поводац, а пас није имао корпу, што ме је изузетно узнемирило. То је трајало петнаестак минута", рекла је Милосављевић.
"Свиће": Чланови СНС пописивали адресе за фантомске бираче Иначе, организована група младих “Свиће“ је у недељу на друштвеним мрежама објавила да су њени активисти испред зграде на Бановом Брду затекли две особе са списковима, тврдећи да је реч о члановима СНС-а који пописују станове.
“Свиће“ тврди да је то двоје проверавало поштанске сандучиће и узимало податке грађана из улаза, како би, оцењују, видели на које адресе могу да се пријаве фантомски бирачи за поновљене београдске изборе.
На снимку се види да активисти “Свиће“ иду за Јеленом Милосављевић и још једном мушком особом, при чему им, између осталог, постављају питања о наводним списковима. У једном тренутку, Милосављевић је одгурнула камеру и затражила од активиста да прекину снимање, али су они то одбили.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.