Izvor: RTS, 10.Mar.2024, 16:55

Дудић: Муслимани дочекују рамазан без потпуне радости због свега што се дешава у свету

Председник Мешихата Исламске заједнице у Србији, муфтија Мевлуд Дудић поручио је поводом рамазана да верници у тај месец поста улазе без могућности да им радост буде потпуна, јер их бриге и страх због свега што се дешава у свету не могу оставити равнодушним нити >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << мирним.
Муфтија Мевлуд Дудић истакао је у саопштењу, поводом месеца рамазана, да су угрожени светска безбедност и мир.

"Људи се на свим странама света неправедно убијају, тлаче, многи гладују, читави се градови и регије бришу са лица земље, а недужно становништво тјера у колонама да напусти своја огњишта и бјежи, како би спасили живот, који никада није био јефтин и безвриједан као данас", наводи Дудић.
Дудић истиче да слике и призори из Газе и Палестине делују као надреални, али су ипак стварност.
"Пред њима свјетска јавност и центри моћи још увек ћуте и не предузимају ништа конкретно да се страдање недужних, посебно дјеце и жена, заустави. Показују да се човјечанство налази на ивици безизлазног понора у који сваког тренутка може да западне", навео је Дудић.
Муфтија констатује да се модерни човек на свом путу научног и сваког другог напредовања удаљио од Бога и других људи, окренуо леђа, заборавио на њих или их сврстао у непријатеље свог комфора, среће, успеха и напретка, те легализовао све облике борбе против њих.
"У својој борби за личну срећу и благостање угрозио је све друге и изазвао стање опште несигурности и колективне патње и несреће", навео је Дудић и поручио да рамазан и пост позивају на чишћење и отварање срца како би се примила Алахова милост и да би се у груди верника вратило саосећање и љубав према људима, не само онима блиским по крви или физички, већ свима другима и свим живим створењима.
Муфтија Дудић је свим муслиманима у Санџаку и Србији, браћи и сестрама Бошњацима и муслиманима са ових простора у дијаспори, као и целом исламском свету, пожелео да дочекају месец рамазана и проведу га у покорности и обиљу милости и опроста Господара.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.