Izvor: RTS, 09.Mar.2024, 15:03

Брнабић са амбасадорима Квинте

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се са амбасадорима Квинте и амбасадором Европске уније у Србији. Брнабић је амбасадорима захвалила на одличној сарадњи коју су имали у претходним годинама, током њеног председавања Владом Србије. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Премијерка је изразила наду да ће добру сарадњу наставити и у будућности, са наредном Владом, као и са њом лично, саопштила је владина Служба за сарадњу с медијима.

Амбасадори су истакли да су са Брнабић имали добар однос и пожелели су јој много среће и успеха у њеној наредној улози. Она је упознала амбасадоре са тиме да ће у наредном периоду, све до избора нове Владе, њоме председавати први потредседник Владе Ивица Дачић.
Амбасадоре је упознала са свим што је до сада урађено на имплементирању препорука ОДИХР-а за унапређење изборног процеса.
Рекла је да су две препоруке већ испуњене, да се на осталима ради, као и да је мисија ОДИХР-а позвана да посматра и нове београдске изборе. Предочила је да већину препорука ОДИХР-а мора да спроведе парламент.
Амбасадори су честитали Брнабић на томе што је Србија добила председавање Глобалним партнерством за вештачку интелигенцију.
Састанку су присуствовали амбасадор Сједињених Америчких Држава Кристофер Хил, амбасадорка Немачке Анке Конрад, амбасадор Француске Пјер Кошар, амбасадор Италије Лука Гори, амбасадор Велике Британије Едвард Фергусон и амбасадор Европске уније у Србији Емануел Жиофре.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.