Izvor: RTS, 09.Mar.2024, 10:43

Брнабић: Дачић ће председавати Влади Србије до избора нове владе

Први потпредседник Владе Ивица Дачић ће председавати Влади Србије до избора нове владе, изјавила је премијерка Ана Брнабић, која је предложена за новог председника Скупштине Србије.
Премијерка Ана Брнабић је рекла да је у петак одржана седница >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Владе.
"Усвојили смо неке важне одлуке и закључке. Поздравила сам се са министрима, а Дачић ће председавати Влади Србије", рекла је Брнабићева за ТВ Прва.
Говорећи о београдским изборима, Ана Брнабић је рекла да датум одржавања тих избора није ствар дебате него закона и навела да је расписивање ових избора обавеза председника Скупштине Србије.
"То је ствар закона, а не дебате, осим ако не желимо да се не формира скупштина и не изабере њен председник, да се све пролонгира, да се самим тим унедоглед даље пролонгира избор владе. То је супротно интересима нашег народа и државе а у интересу је да се што пре формирају институције", рекла је Брнабићева.
Коментаришући предлоге који се могу чути од неких представника опозиције да би ваљало донети "лекс специјалис" којим ће избори били одложени док се не примене препоруке ОДИХР-а рекла је да се одлагањем само губи време.
Премијерка Брнабић рекла је да ће мисија ОДИХР-а на београдским изборима, за коју је Влада упутила позивно писмо, бити прва ОДИХР-ова посматрачка мисија за било које локалне изборе на свету.
Конститутивна седница Скупштине Србије биће настављена у понедељак, 11. марта у 11 часова, а на дневном реду је избор председника парламента.
Председник Србије и члан СНС-а Александар Вучић рекао је да је договорено на седници Председништва СНС-а да је кандидат за председницу Скупштине Србије Ана Брнабић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.