Izvor: RTS, 07.Mar.2024, 20:46

Суђење Беливуковој групи, пуштени снимци планирања отмице и описивања детаља мучења

У Специјалном суду у Београду је преслушавањем аудио-снимака телефонских разговора са "Скај" апликације настављено суђење организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији припадници се терете за седам убистава, трговину дрогом, недозвољено >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << држање и ношење оружја, отмице и силовање.
У судници су пуштени аудио-снимци разговора телефонима са криптоване апликације "Скаj" у којима се чује да оптужени припадници групе планирају отмицу Лазара Вукићевића.

Миљковић је негирао да се чује његов глас на снимку, као и већина припадника ове групе који су рекли да не препознају да су то гласови оптужених, као ни окривљених сарадника.
Отмица и мучење Окривљени сарадник Бојан Хрватин, међутим рекао је да се на аудио-снимцима чују гласови Дејана Т., Марка Б. и Миљковића, као и његов.
На рочишту су су пуштени и аудио-снимци гласовних порука у којима су описани детаљи мучења Лазара Вукићевића.
Окривљени сарадник Срђан Лалић, такође, појаснио на који начин су Вукићевића намамили, а затим отели и мучили у кући у Ритопеку.
Лалић је за сваки глас који се чуо на тим гласовним порукама, рекао ко је причао, од припадника групе, на ком снимку.
"Мамац Беливука и Миљковића" Након отмице Вукићевића, Лалић тврди да се у једној гласовној поруци чује да га је Милош Б., толико претукао да више није могао да прича.
Лалић је, такође, рекао да су Беливук и Миљковић у тренутку убиства Вукићевића, били у Црној Гори одакле су га и намамили, као и да су тамо убили два и отели једног "шкаљарца", преко чијег телефона су и намамили Вукићевића.
Срђан Лалић рекао је да су 14. октобра 2020. године припадници групе четири особе отели, а три убили.
Према наводима из оптужнице, Вукићевића су намамили Беливук и Миљковић преко телефона Милета Радуловића Капетана, ког су тад у Црној Гори отели, а касније и убили.
Снимци су добијени путем међународне правне помоћи из Француске, који су пресретнути са криптоване апликације "Скај".
Лазара  Вукићевића су припадници групе наводно отели 14. октобра 2020. године и касније га убили у кући у Ритопеку.
Суђење оптуженима се наставља 8. марта.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.