Izvor: RTS, 07.Mar.2024, 08:54

Трамп изазива Бајдена на ТВ дуел – било када, било где

Након супер уторка, током којег је Доналд Трамп добио подршку републиканаца за номинацију за председничког кандидата, а Џо Бајден подршку демократа, бивши председник САД поручио је да ће учествовати у ТВ дуелу са актуелним председником "било када, било где, било >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << где".
Бивши председник САД Доналд Трамп победио је на унутарстраначким изборима у 14 од 15 америчких савезних држава током супер уторка, након чега је бивша гувернерка Јужне Каролине Ники Хејли званично одустала од своје кампање за председничку номинацију Републиканске странке.
Неколико сати касније Доналд Трамп је у објави на својој друштвеној мрежи Truth social изазвао Џоа Бајдена на ТВ дебату "било када, било где, било где".
"Важно је, за добро наше земље, да Џо Бајден и ја расправљамо о питањима која су толико битна за Америку и амерички народ“, објавио је Трамп.
Додао је да би такве дебате могао да води Демократски национални комитет, или Комисија за председничке дебате, која је надгледала председничке дебате последњих 30 година.
Из Бајденовог тима наводе да је Трамп "жељан пажње и да се мучи са привлачењем бирача".
Поручују му и да погледа председниково обраћање Конгресу о стању Уније у четвртак увече.
Трамп (77) је више пута тврдио да је Бајден (81) престар и забораван, док је Бајден заузврат сугерисао да је Трамп сенилан.
Засад ниједна дебата није договорена. 
Да подсетимо, Трамп је био жестоко критикован након што је одбио да учествује у ТВ дебатама са својим републиканским ривалима за номинацију ове странке за Белу кућу у овом изборном циклусу.


Он је тада тврдио да нема шта да добије од таквих форума, наводећи своју велику предност у анкетама.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.