Izvor: RTS, 07.Mar.2024, 07:07

Израел гради насеља на Западној обали; УН: Глад у Гази неизбежна

Рат Израела и Хамаса – 153. дан. ИДФ су ухапсиле више од 250 бораца Хамаса и Исламског џихада на југу Појаса Газе, где су током претходног дана избили већи сукоби. Израелска влада одобрила је изградњу више од 3.000 кућа и станова као одговор на недавни палестински напад. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << УН су упозориле да је глад у Гази "готово неизбежна", због чега дневна помоћ мора да се удвостручи.
Најмање 12 Палестинаца је убијено, а на десетине их је рањено, у израелским нападима широм Појаса Газе током претходног дана. 
Одбрамбене снаге Израела (ИДФ) тврде да су ликвидирале команданта ракетне једнице Хамаса и ухапсиле 250 припадника ове организације и Исламског џихада у Кан Јунису. У борбама је погинуо један војник ИДФ-а, док их је петоро рањено. 
Влада премијера Бенјамина Нетанјахуа је одобрила изградњу више од 3.000 кућа и станова на Западној обали као одговор, како наводе медији, на недавни смртоносни палестински напад у близини Мале Адумима.
Уједињене нације (УН) упозориле су да је потребно да се удвостручи дневни број конвоја хуманитарне помоћи који улазе у Појас Газе, јер је глад у "готово неизбежна".
Два морнара су погинула на теретном броду који је пловио под заставом Барбадоса у ракетном нападу јеменских Хута у Аденском заливу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.