Izvor: RTS, 06.Mar.2024, 21:21

Брнабић: Највећа част што сам била на челу Владе, нова функција ће бити велики изазов

Председница Владе Србије Ана Брнабић поручила је да јој је највећа част у животу била то што је седам година била на челу Владе Србије. Навела је да ће функција председнице Народне скупштине, за коју је предложена, за њу бити велики изазов.
У изјави >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << новинарима током посете Букурешту, Ана Брнабић је рекла да се нада ће врло брзо бити одржана конститутивна седница Скупштине Србије на којој ће она бити изабрана за председника парламента, јер како је рекла, Србија нема времена за губљење и пред њом су велики планови.
"Много ствари смо урадили и највећа част била ми је да радим раме уз раме са председником Александром Вучићем и не само за мене, за моју породицу. Тако да је ово доста емотивно. Много ствари смо урадили заједно. Урадили смо све као тим. Мислим да је то допринело стабилности Србије и јасном правцу за будућност“, поручила је Брнабић. 
Она је додала да се њена влада никада није плашила да, како је рекла, сања велике снове, да су сваким даном све више веровали у Србију, све више веровали у наше људе, постављали себи све више и више циљеве и онда те циљеве остваривали. 
"Па тако и са програмом Србија 2027 - Скок у будућност који остаје за мог наследника. То је важан програм, то је визија", нагласила је Брнабић. 
Она је захвалила СНС што су је подржавали све ово време и што су јој омогућили да буде министар за државну управу и локалну самоуправу, а затим и премијер, а да није ни била члан странке.
"Дали су ми све што неке друге странке не би дали својим члановима, дали су ми зато што су препознали у мени, мислим, неку жељу да радим за своју земљу. Никада ме нису ни тражили да се учланим у странку, било је само, била је важна Србија. И увек је важна само Србија. Све остало је важно, али много мање важно", рекла је кандидаткиња за председника парламента. 
Што се тиче нове функције коју ће обављати, рекла је да је о томе већ разговарала са председником Вучићем и председником странке Милошем Вучевићем. 
"Ја не мислим да ће ово бити лако, не мислим да ће бити једноставно, ја морам много да учим.Ово је сада потпуно један другачији посао и ја почињем да учим од вечерас. Али увек је добро учити и увек је добро разумети да не знате све или да не знате много ствари и да треба да се усавршавате, да треба да се мењате и то је сада за мене један велики изазов", истакла је Ана Брнабић. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.