Izvor: RTS, 05.Mar.2024, 20:44

Блинкен: Викторија Нуланд одлази у пензију

Подсекретарка за политичка питања САД Викторија Нуланд обавестила је државног секретара Ентонија Блинкена да намерава да напусти ту функцију и оде у пензију.
''Викторија Нуланд ми је дала до знања да намерава да се повуче у наредним недељама са >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << места подсекретара за политичка питања, што је улога у којој је она персонификовала посвећеност председника Бајдена да врати дипломатију у центар наше спољне политике и оживи америчку глобалну политику и лидерство у кључном тренутку за нашу нацију и свет'', саопштио је Ентони Блинкен.

Навео је да су он и председник САД Џозеф Бајден затражили од подсекретара за менаџмент Џона Баса да буде вршилац дужности подсекретара за политичка питања док се не изабере наследник Нуландове.
''Веома смо захвални на Викторијиној служби и на трајном трагу који је оставила овој институцији и свету'', поручио је Блинкен.
Нуландова је обављала функцију подсекретара од јула прошле године, док је у другом мандату бившег председника САД Барака Обаме обављала функцију помоћника државог секретара за европска и евроазијска питања.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.