Izvor: RTS, 04.Mar.2024, 16:44

Цариници открили БМВ сакривен испод цераде камиона и спречили кријумчарење "поршеа"

Царински службеници на испостави Горњи Милановац открили су 29. фебруара испод цераде камиона сакривен аутомобил. На граничном прелазу Батровци, за викенд, спречен покушај да се из земље преко границе превезе луксузни аутомобил "порше", саопштила је Управа царина. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Случај је откривен када је царински службеник изашао да обави преглед пристиглог камиона који је према документацији из Словеније ка Србији превозио товар сировина за производњу боја и лакова и када је након уклањања цераде, у товару поред пријављене робе уочен и БМВ без регистарских ознака.

За утовар је било потребно ангажовати виљушкар, а потом га и добро обезбедити да се не би померао током вожње, наводи Управа царина.
Такође, службеници Управе царина су за викенд на граничном прелазу Батровци спречили покушај да се из земље преко границе превезе луксузни аутомобил ''Porsche Panamera 4s'' чија је вредност процењена на више од 77.000 евра, саопштила је Управа царина.
Како се наводи, случај је откривен када је на излаз из земље пристигао скупоцени аутомобил стране регистрације за чијим је воланом био српски држављанин, који је на питање царинског службеника да ли има нешто да пријави, одговорио одрично, да би током детаљне контроле утврђено да он заправо није власник возила којим се упутио у иностранство.
Будући да он у тренутку контроле није поседовао ни боравишну ни радну визу у иностранству, што је предуслов за управљање возилом са страним регистарским ознакама, ауто је привремено задржан до окончања поступка.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.