Izvor: RTS, 01.Mar.2024, 16:43

Зашто је пензионисани лесковачки гинеколог Славко Крстић добио орден?

Лесковац је најповољнији мањи град у Европи за инвеститоре. Пре четири године - вицешампионско место.У току је реконструкција болнице вредна 5 милијарди данара. Када буде завршена до краја године боље услове имаће између осталих и породиље.
Можда >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << то подстакне наталитет, у Лесковцу се већ неколико година годишње роди око 1000 беба, а ваљало би се угледати на жене у Пасјану у Косовском Поморављу које све више рађају четврто и пето дете. Да дођу на свет већ десетак година помаже им примаријус доктор Славко Крстић, лесковачки гинеколог у пензији. за мисију којој се посветио стигло је сретењско признање.
Када није у Пасјану онда је у свом Дадинцу у деда Спириној кући и у истоименој улици. Угледни лесковачки гинеколог доктор Славко Крстић или како га сви једноставно зову доктор Славче у пензији је од 2013. године.
Али само неколико година касније, на позив својих колега, отишао је у највеће српско село Косовског поморавља да помогне српском народу у мисији која га посебно испуњава.
“Док тамо боравим недељу дана имам много другачији приступ том Косову и мислим да је то нека Богом дана земља. Ја сам анализирао свој организам другачије се осећам тамо другачије овде кад дођем. Боравити на Косову значи дружити се с Боговима. Чудна је земља и много лепа”, сматра др Славко Крстић, гинеколог.
У породилишту у Пасјану рађа се много деце па доктор Славче, на срећу, има много посла. На људе који тамо живе требало би сви да се угледамо истиче угледни гинеколог.
“Од 2017. кад сам почео да радим кренули смо на 140 и више у току године тако да то није мала бројка за једну сеоску средину, а у последње време те цифре има и по градовима”, каже др Славко Крстић, гинеколог.
Подршку, у сваком смислу, доктор Крстић налази у породици посебно у супрузи Љубинки која је такође медицински радник. Поносни су на унуке који кад год могу дођу у Дадинце и често носе народну ношњу из Косовског поморавља. Сретењски орден који је доктор Славко Крстић недавно добио целој породици много значи.
“Ишла сам ја тамо за једну Нову годину кад је био дежуран била сам у гостима код његове главне сестре. Лепо је, лепо је ради се људи су стварно фини”, каже Љубинка Крстић, медицинска сестра у пензији.
“Као круна свега дошао је тај Сретењски орден ја сам пресрећан то је круна свега што сам радио у општини Лесковац и 7-8 година у Косовском поморављу у селу Пасјане”, каже др Славко Крстић, гинеколог.
Иако је зашао у осму деценију живота, доктор Славче и даље неуморно ради и наставља своју мисију. Мисију хуманости, пожртововања и љубави. Пасјане је сада његов други дом као што је Косово и Метохија дом српског народа и српске државе.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.