Izvor: RTS, 01.Mar.2024, 15:35

Заштитник грађана: Због смрти породиље поступак према болници у Лесковцу и Министарству здравља

Заштитник грађана саопштио је да је покренуо поступак контроле рада болнице у Лесковцу и Министарства здравља поводом информација да је у УКЦ "Ниш" преминула пацијенткиња из Власотинца, која се претходно породила у лесковачкој болници.
Заштитник >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << грађана је по сопственој иницијативи покренуо поступак контроле законитости и правилности рада лесковачке болнице и Министарства здравља поводом медијских информација да је у Универзитетском клиничком центру Ниш преминула пацијенткиња из Власотинца, која се претходно породила у Општој болници Лесковац. 

Од лесковачке Опште болнице Заштитник грађана тражи да му најкасније у року од 15 дана достави информације о мерама које су у међувремену спроведене, као и о резултатима унутрашње провере квалитета рада у конкретном случају.
Заштитник грађана од Министарства здравља тражи да му у истом року достави податке о резултатима надзора које је здравствена инспекција Министарства здравља извршила у Општој болници Лесковац, УКЦ "Ниш", као и Дому здравља "Власотинце" у којем је вођена трудноћа пацијенткиње из Власотинца.
Од надлежног министарства тражи да му достави и резултате ванредне спољне провере квалитета стручног рада у наведеним здравственим установама.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.