Izvor: RTS, 29.Feb.2024, 17:24

Како живе Ивезићи из Бруса са својим тројкама које су добили после осмогодишње борбе за потомство

После осмогодишње борбе за потомство Милица и Владимир Ивезић из Бруса постали су родитељи. И ништа не би било необично да нису добили троје деце уместо очекиваних близанаца.
За Ивезиће буквално пуне руке посла . Давид, Дина и Богдан који ће трећег >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << марта напунити 4 месеца траже подједнаку пажњу . Милица и Владимир са осмехом на лицу савладавају све изазове родитељства.

"Није ништа ту тешко, ипак смо ми то чекали 8 година тако да смо имали времена и да одморимо. Нема поделе послова и хранимо и пресваличимо их све заједно” каже мајка Милица Ивезић, а отац Владимир Ивезић додаје: „И ако су обавезе велике, нису толико захтевни, али уз помоћ срестре, бабе и деде, сналазимо се.“
Троје малишана на свет је дошло после треће вантелесне оплодње уз редовне контроле у Новом Саду и Брусу.
„Како је одмицала трудноћа тако сам све чешће ишла- близанци су се видели. Припремили смо се за близанце, купили све за двојке и креветце и носиљке и све и гледали смо колица за близанце“, прича Милица Ивезић.
Осам месеци касније кренуо је превремени порођај. Требало је стићи на време до 50 километара удаљеног породилишта у Крушевцу.
„Ту није било времена за неку посебну дијагностику из разлога што је главица била на излазу, одмах смо је породили. Родила је прву бебу здраву, друга се одмах после ње родила и на крају примећујемо да ту још једна беба има“, наводи др Славица Вуканић, гинеколог акушер из крушевачке болнице.
„Доктор зове и каже ја сам у шоку не знам, овде имамо још једну бебу. Кажем како још једну бебу докторка па каже још једна”, наводи отац Владимир Ивезић, а Милица се присећа: „То је већ био шок, е трећи дан сам тек схватила кад је муж звао и када је рекао крећем да видим бебе тад ме је нешто пресекло и кажем Боже ја имам три детета родила сам тројке, одакле треће.“
„Касније, онако, кад смо разговарали са женом она је рекла да је извршен ембрио трансфер, то су била три ембриона која су убачена. И онда касније кад смо вратили филм, онда смо кроз то могли да ето предпоставимо да су то три бебе биле од почетка“, објашњава др Славица Вуканић, гинеколог акушер.
Богдан који се родио на изненађење свих је кажу дар од Бога. Докупљено је све за још једну бебу. Стигао је родитељски додатак , а у помоћ је притекла и нишка општина Медијана која је која је Ивезићима на коришћење дала колица за тројке.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.