Izvor: RTS, 29.Feb.2024, 17:21

Колико је склекова за Гиниса урадио најбољи спортиста Сурдулице

Сурдуличанин Милета Станковић поставио је рекорд у броју склекова за 60 минута и тај резултат биће у Гинисовој књизи рекорда. Милета је апсолвент Факултета за спорт и физичко васпитање у Београду, ради као фитнес тренер и најбољи је спортиста Сурдулице за 2023. годину. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
3386 - толико је склекова Милета урадио за сат времена. Није 60 минута у континуитету вежбао, већ је, како и правила налажу, у серијама радио склекове, са паузама. Ипак, каже Милета, било је веома напорно.

"То је била агонија јер су мене болели мишићи од свих радних серија, а када сам одмарао имао сам доле на цеваници грч и онда нисам имао ни ментални одмор због бола у нози нити одмор од саме радне серије", каже Милета Станковић, апсолвент Факултета за спорт и физичку културу.
Аплицирао је за Гинисову књигу рекорда, током извођења склекова присуствовали су и делегати. Постигао је циљ и нови рекорд, за 50-ак склекова више од претходног резултата.
"Треба да прођу 3 до 4 месеца док они не одобре. Ја сам у контакту са људима из Гинисове књиге рекорда и речено ми је да нема потребе да се бринем, већ само треба да се испоштује тај временски процес и да ће све бити наравно прихваћено", наводи Милета Станковић, апсолвент Факултета за спорт и физичку културу.
Апсолвент је Факултета за спорт, запослен као фитнес тренер у Београду. Активно се бави спортом 10 година, а почео је овде, у градском парку у Сурдулици.
"Оно што ми је најбитније је да усмерим неку своју енергију, неку своју пажњу ка другим људима као тренер, да помогнем њима, у њиховом развитку, да помогнем посебно деци која су ометена на било који начин, било у менталном или физичком здрављу, да им помогнем да се осећају боље, лепше и здравије. Мислим да би људи требало да се диче тим стварима, својим телом, својим здрављем, својом јачином и снагом, а не стварима попут џипова, скупих телефона, геџета који нам нису потребни за живот већ су само ствари које поседују нас, а не ми њих", сматра Милета Станковић, апсолвент Факултета за спорт и физичку културу.
Милета даје пример и својој браћи, одабран је за најбољег спортисту Сурдулице у 2023. години.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.