Izvor: RTS, 29.Feb.2024, 09:43

Срушио се хеликоптер у Норвешкој – једна особа погинула, петоро повређених

Једна особа је погинула, а пет је повређено када се хеликоптер срушио у океан код западне Норвешке, саопштила је тамошња полиција.
Хеликопер "сикорски" С-92, којим управља компанија "Бристоу Норвешка", био је у тренажној мисији трагања и спасавања >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << када се несрећа догодила, рекли су званичници, преноси Ројтерс.

Шест особа које су се налазиле у летелици спасиоци су извукли из мора, али је једна касније проглашена мртвом у болници, саопштила је полиција.
Један од пет преживелих задобио је лакше повреде, док су остала четворица са повредама различитог степена, додаје се у саопштењу.
Узрок несреће још није познат.
"Локид Мартин Сикорски", која је произвођач хеликоптера, саопштила је у да је безбедност њен главни приоритет и да је спремна да пружи подршку у истрази несреће.
Енергетска компанија "Еквинор" саопштила је да је хеликоптер обично служи као летелица за трагање и спасавање на нафтним и гасним платформама "Осебергa" у Северном мору.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.